reede, 10. oktoober 2008

Miiniväljalt tagasi jalutu ja sandina

3. oktoobril sai siis ära käidud Triobet Livel ja nädal aega on saadud haavu lakkuda.
Ootasin seda üritust väga sest minu jaoks oli tegemist suurima osavõtumaksuga live turniiriga ning oli suur soov saada finaallauda ja seejärel Imrega piike murda. Kahjuks olin ise loll ja finaallauda ei jõudnud ning Imre võitis turniiri (mida ta ilmselt 99% oleks võitnud ka siis kui oleksin saanud tema vastu mängida).

Turniirist nii palju, et sattusin 7. lauda. 6. lauas olid Kassike, Klamber, Imre jpt. kellel oli hiiglama lõbus ja mina sellest melust kahjuks või õnneks osa võtta ei saanud. Minu lauas oli alguses kohal 5-6 nägu 10-st ning kuigi vahepeal tuli peaaegu terve laud täis siis pidevalt keegi sit outis või löödi välja ja enamus turniiri pidin mängima 5-8 mängijaga. Seega olin sunnitud veidi ka käte ranget laiendama kuigi alguses oli plaan veidi teine.

Käed mis meelde jäid:

1. AQ buttonil push, kaasa tuleb agro norrakas, kes on ennem palju blufinud näidates 72 kätt jms.
flop sodi, panen 2/3 poti raha juurde, callib. Turn A, ck-ck, River blank ja paneb ligi poti. Kuna maha tuli ka mast ei hakanud liigseid riske võtma ja ainult callisin ning näitas AJ. Kasvatasin stacki 50% selle käega.
Turnil checkisin seetõttu, et meelitada välja tema bluffi, oleks teadnud, et tal nõrgem äss siis...

2-4 Vahepeal raisesin suht suva kätega Ax jms positsioonil tugevalt, pannes mängu kuni 10% oma stackist ning ALATI minust paremal üks noormees callis mind. Flopis ja turnis checkis alati ning korjasin poti kergelt omale 2-3 korda nii. Naljakas oli lausa vaadata, kuidas mees mängis, teistega sama ja kui pihta sai siis ALATI panustas. Jube lihtne sellistega. Samuti tahtsin esimestel levelitel keskpärase käega veidike odavate blindidega töötada, et mitte jätta endast muljet kui mingist ilgest tight jurakast.

5. Väga tähtis käsi oli siis kui terve laud limpis minuni, leian buttonil QJs ja otsustan teha väikese muuvi ning raisen suht tugevalt. Pool lauda! callib. Flop 910x ja kõik checkivad minuni, otsustasin teha donkbeti, sest tundus, et keegi pihta ei saanud ning vahest saab ka nii raha kätte. Olin lauas üks chipliidritest ning sellel hetkel oli ka gamblemise tuju ning otsustasin, et re-raisele panen all-ini, sest:
1. mul oli reatõmme koos mastitõmbega(siis oleks pidanud küll nii turn kui ka river mind aitama)
2. ülekaartide võimalus
3. kaotada polnud midagi kuna turniir oli freeroll minu jaoks

Agro norrakas paneb all-in (enne seda oli ta ca 5x ennem olnud all-inis teiste vastu). Kõik foldisid ning mõtlesin kaua. Minu jaoks see all-in ei olnud, mulle oleks kätte jäänud 1500 chipi ja sellega oleksin saanud veel turniiri korralikult jätkata. Pot oli ca 6k ning samuti oli suur soov agro norrakas välja lüüa, sest oli suur tõenäosus, et vana hakkab lauda domineerima. Lootsin, et tal on A10, aga näitas J10, mis ei olnud meeldiv kuna oute jäi kohe vähemaks. River tõi Q ja player out ning terve laud hingas kergendatult, sest ta oli meile tõeline nuhtlus. Oma käigu üle uhke ma ei olnud, aga oli selline tunne..................

Sain stacki 10k peale ja edaspidi hoidsin madalamt profiili.
6. Varsti tuli lauda üks härra, kes tegi mu blindidele pos pealt min raise, tundus nii blindivarguse moodi. leidsin A8 ja tahtsin isegi re-raise teha või all-ini panna teda aga mõistus tuli tagasi ning ainult callisin. Flop 8810, mina check, ta betib kohe tugevalt üle poti, ma kiirelt all-in ja momentaalselt callib. K ei tulnud ja player out ja tema 3-4k stack mulle.

7. Blindid teenisid hästi raha, K10 ja 105s sain top paire ja mastitõmbe lisaks ning uhasin esimese panustaja bet pot sisse ja olin valmis ka all-ini käiguks, omasin rohkem chipe samas mitte parimat kikkerit seega tahtsin pote kiirelt koju tuua.

8. Tegin vea UTG 99 limp. Oli vaja raiseda, kuna blindid olid veel väikesed ja poti oleks pidanud üles ehitama. Flop 953, mastiost, panen odavasse poti bet pot üks call, turn mast, ck-ck ja andis mulle vaba kaardi, kahjuks river tõi ühe mastikaardi veel ning betis ja pääsesin odavalt foldides.

Pärast seda sai lauas kõvasti actionit, prefl läksid all-ini AK, KQ ja 1010 ning pocketitega norrakast vunts tõmbas välja seti ning teised said mõlemad 2 paari, sick. Sellest potist tiivustatuna hakkas vana iga käsi raisema, blinde callima, vastaseid all-ini panema jne. kuniks koperdas Q9 sb vs BB võitluses K10 otsa, kes sai 2 paari ning norra vunts enne riverit pani auku rea nimel oma 15 stacki all-ini ja end välja ei tõmmanud. Player out.

9. Tegin vea KK. Raisesin UTG 3bb ja olin umbes 4-5 korda raisenud sealt järjest ja peaaegu alati keegi callis mind seejärel kuid kahjuks seekord mitte, võimalik, et oleks pidanud siiski limpama ning lootma raisele. Turniiri parim käsi kogus blinde, nõme ju.

10. K10 vana sai stacki 30k peale ja hakkas lauda domineerima koheselt! Loopis chipe siia-sinna, raise igalt pos jne kuniks leian AQ buttonilt ning tegin suure vea. Ainult callisin ta raise! Flopi A, betisin kah veel ja viskas oma käe maha, olid isegi 88. Halb, halb, halb, rohkem oleks saanud talt. Tegin enda hinnangul suure vea. Oleksin saanud talt rohkem.
Varsti sama vana A3 raiseb, flop sodi, turn ja river AA ja läks ühega all-ini ja kaotas kogu stacki AJ-le! Mulle tundus nii mõttetu nii oma suurest stackist ilma jääda.

11. Blindid hakkasid tõusma ja olin pikalt niisama passinud kui leidsin MP-lt 55 ja surasin min raise, VIGA. Oleksin pidanud limpima, kuna re-raise oht oli suur ning flopi vaatamine oleks läinud liiga kalliks eriti kui positsiooni pole. Re-raise tuli, flopis ei hitinud ning tulid hoopis AK2 ja easy fold ja näitas ässa. Raiskasin 55 peale 20% stackist. Väga halb muuv oli.

12. AQ raise. Üks kaasa, flop sodi, checkime. Q turni, ideaalne. Checkab, mõtlen viskan mingi donkbeti, raiseb tugevalt üle flopi ja pani oma 50% stackist mängu, vastasin kiirelt all-in ja foldis kohe. Näitasin Q. See käsi mulle meeldis, sain mehe bluffima panna.

13. Pärast seda kätt olin tagasi 14k stacki juures, 14 mängijat alles. Kassike, klamber, vsiu out, vaatavad allesjäänud kahe laua mängu. Kohe peale eelmist kätt sain UTG AJ ja blindid 200/400. Panin 1600 enda arust. Kogemata panin aga 2600.
Üks call! Miks ta callis, vasardas mul peas!!! Flop J-x-x.
Mis teha?! kell oli 00-xx ja olin ilmselt liiga väsinud tööpäevast ja Parki mürast ja möllust ning läksin hulluks, panin kohe kõik sisse ning uskusin miskipärast, et tal ülekaardid. Kogemata veel pudistasin chipe ja all-in ei öelnud ning seega läks alguses sisse 70% mu stackist. Vana mõtleb, sügab vuntsi, piidleb mind, piidlesin vastu ja tundsin end kindlana, aga mida enam ma mõtlesin seda halvem mul hakkas ning lootsin, et ta foldib juba! Mõtles oma 5 min vähemalt minu arvates, vahepeal hakkas kaarte maha viskama ja kahjuks ei suutnud midagi välja mõelda, et teda foldima rääkida ka ning lõpuks callis ja näitas QQ! Turn K, river ka mind ei aidanud ja tähtsat suckouti ei saanud ja nägemist! Peale seda kaotust olin täiesti endast väljas iseenda peale, et kuidas ma suutsin selline saabas olla. Terve turniir olin ilusti lükanud ja siis enne finaali ca 6-7 kohalt selline käkk endale keerata. Haige. Kassike ja Klamber üritasid mind küll lohutada (thanks) aga mina ei suutnud endale seda viga andeks anda. Õppisin sellest turniirist väga palju ning tagantjärele tark olles oli viga see, et ei tuulutanud end vahepeal, oleksin pidanud sit outima kasvõi ning vaatama teist lauda, stackide suhet jms sest pmst. ma oleks end finaallauda ka foldinud! Kohe peale mind kukkus kiiresti 3 mängijat välja ja läksin minema kui alles oli 11. Kogemuste puudus maksis ikka väga rängalt kätte ja ei olnud harjunud pingutama maksimaalselt ajusid nii kaua. Pidasin vastu turniiril üle 5h, kuid siis võttis väsimus oma. Netis ilmselt sellist bläkki poleks juhtunud.

Järgmised päevad netis ei läinud ka hästi, sest saadud kaotus oli hästi meeles. Proovisin erinevaid asju, sitngo-sid, 6handedit ja hävisin mõned korrad kõrgmate majade jms vstu ning tegin väikese miinuse läbi kuid nüüdseks olen kosunud ning tagasi omal lainel. Weekend rankingul jõudsin 10 hulka ja sealselt freerollilt 3. kohale ja +40€. BOPL 8. koht räige bad beadi tulemusel kleeplindi vastu (miks ma sellist suckouti ei saanud Parkis?:P)

Panen paar kätt ka, sellised biidid on mind viimasel ajal pidevalt kimbutanud.

http://www.pokerhand.org/?3303713
http://www.pokerhand.org/?3278312

Eile osalesin üle pika aja 175k guarandil, varem korra suvel proovisin ja kannatus katkes bubbles ning sain sellega suure õppetunni satika pileti püüdmisel. Vaatasin, et magus turna tuleb, 22 osalejat ja 4 piletit. Regasin end ära aga kui A kätte jagati ning buttoni koha sain ja lobby imetlema hakkasin, nägin 35 nime nende seast ka oma suurt sõpra mumuud. Tegin lihtsa duubli JJ vs 22 (flopis ülekaarti ei molnud ja ta limp-check-callis) ning varsti sain AA millega sain 4 vanalt kõik kätte, A flopi ja all-inis olid KJ, KQ jms käed :) Julm rebuytamine ja all-ini lahmimine käis, foldisin end finaallauda, kus millegagi ei riskinud ning võtsin 60$ pileti nagu maast üles. Lõpus ühel vanal vedas närv alt ja 66 prefl all-ini ja cl leidis 1010, instacall ja pilet olemas. Tänu rebuy/addonidele sai 5 piletit ja 6. koht 50% pileti rahast. Soovitan neil osaleda, isegi edaspidigi võtan neilt osa kuna tase on nagu freerollil.

3 kommentaari:

vsiu100 ütles ...

bubble kanti on alati lahe välja lennata:)
sul on mõned "grammatika" vead:
1.räägid donkbettist aga actioni järgi tundub mulle, et need on c-betid.
2.Q9 vs K10, Q9-vend oli soomlane 110%.
3.AJ vs A3(?). Olen päris kindel, et tegu oli A8.
aga sit oudi koha pealt on sul õigus. vahepeal tuleb pisut tuulutada ennast.
imre tegi iga 30-40 min järel pausi(suitsu)- töötas:)

Keiss ütles ...

Jah võimalik, et kõik 100% õigesti meeles ei olnud, aga ühed skandinaavlased kõik :) hullud agrod nad ju on. Ja A8 või A3 on minu silmis suht sarnased väikesed ässad, ilmselt seetõttu siis mäletan valesti.

Janar ütles ...

Hei!

Palun võta minuga ühendust - pokkeriblog@hotmail.co.uk. Üks huvitav ettepanek blogi teemal välja pakkuda.

Tänud!
Janar
http://pokker.wordpress.com/