kolmapäev, 25. august 2010

Uus ajastu

Viimasest postitusest on mööda läinud jälle terve igavik. Ei saa mitte öelda, et vahepealne aeg oleks igavalt möödunud. Kui aega tagasi kerida siis peale EMV live eventide ebaõnnestumisi ja Betfair Live`i ning paljude teiste live turniiride faile Olympicus ja telepokkeris keskendusin talvel peaasjalikult online cashile. Märtsist kujunes mulle läbi aegade parim kuu kui siis poole kuuga tegin Unibeti paarisajasest väikesest rollist kiirelt üle 4k rolli. Algatuseks hittisin 4k turna II. koha ja siis tõttasin NL50-st NL200-sse mis minu üllatuseks ei erinenud kuigi palju NL20-st välja arvatud, et fishid said suurema buy-iniga sisse osta.

Aprillis mängisin mingil õhtul Olympsis cashi ja hittisin korralikult nii, et sain Betfair Livele sisse ostes pea freerollida. Kahjuks see ürituski läks aia taha. Kogu turnast on meeles 3 asja: hilisem bulgaarlasest võitja, kellega sai Golden Sandsi kasiinos juttu aetud ja kes hittis minu paremal käel istudes nagu loom. Kui ikka iga ring on AA/KK/set käes siis on kerge jätta endast mulje kui agressorist. Teiseks sain alguses 200bb stacki ning olukord järgmine: EP raiseb MP callib ja mina ka buttonilt A6s. Flop tuli 457 mulle mastiost ja open ended. Tundus nagu nuts. Utg checkib, MP paneb, ma 3betin ja utg pani veel jõhkramalt otsa pmst 100bb omades suurematki stäkki kui mul. Kahjuks ma suutsin teha foldi mida enam tulevikus ei korda olgu siis buy-in või stack mis iganes. Mina aga mõtlesin sealjuures sellele, et turniiri jooksul tekib mulle kindlasti veel paremaid olukordi kui nüüd bustoks minna. Bad idea kui olla tagantjärgi tark. Karistuseks ei antud mulle mitu tundi kordagi kaarte millega saaksin 200bb-lt 7bb-le sulades shordini isegi pisistäkina pushida ja nii ma teise päeva vegeteerisingi jälle kus ikaldusin. Ehk siis see jäigi kolmandaks meelde. Ehk siis hoolimata kõigest sellisel deep turniiril ei ole minu jaoks tõesti kuigi keeruline jõuda teise päeva.

Terve aprill oligi üks suur košmaar ning tuli elu esimene miinuskuu. Mitte küll suur kuid pea kõik ikaldus. Miinusesse jäi kõik peale live cashi...isegi online cash...väga hull variatsioon oli. Kokku küll vaid -1k euri ümber aga kui just enne seda oled korralikku laastamistööd rolliga teinud cashoutides siis minu jaoks oli see piisav pauk.
Ka mai ei olnud just meeldiv, pluss tuli kuid tunda andis aprilli miinuskuu seda valusamalt, et peale talve esimesed 3 kuud hoolimata korralikest plussidest viisid ka raha korralikult välja. Sest rikas pole mitte see, kes palju teenib vaid see, kes palju kulutab oli sel ajal minu mõtlemine. Niisiis mais ja ka juunis maksin vanu võlgu ja ja jätkasin kulutamist endiste standartide järgi.

Juunis sai siis käidud Bulgaarias Golden Sandsis puhkamas ning osalesin ka UO Supersatelliidil kus tänu Unibetile freerollisin. 330+300 eurine satikas. See kulges väga kenasti. Kuna kõigil oli rebuy võimalus siis teadsin, et paljud hakkavad seda julmalt ära kasutama ja proovivvad superagrod olla. Mulle sobis ning korjasin 2 duublit tänu sellele pmst ning kasvatasin rebuy ajal stacki 5k pealt 17le vms. Hiljemgi sain vaid ühe 3outer kaotuse ning enamus turnast sujus ilusti. Võitsin ühe flipi ja vist ka ühe 7-3 olukorra aga igasugust muud madistamist oli küllaga. Terve turna jõin Tuborgi õlut nii umbes 30tk...ja tõesti lõpus ei mäleta millega bubbles preflop avasin...väga hull :D Aga tasus ära ning korjasin pileti ära ilusti. Kassasse minnes pakuti mulle lahkelt ka raha võtmise varianti mille ka ära kasutasin. Camon 1650 euri mina endale küll hetkel turniiri piletit lubada ei saa.Las need rõõmud jäävad töötavatele amatöörmängijatele, high rolleritele või ärimeestele...Mingi 3-4 ööd sai koha peal ka cashi mängitud aga sellega BE umbes. No run no fun. Golden Sands oli superkoht. Minu ja sõber Hopelessi (Mardi) eriliseks lemmikuks kujunes rannas olev kalarestoran kus olid lihtsalt parimad toidud ja parim teenindus. Superlux Eks sai ka teiste toredate eestlastega koha peal nalja;) Kainet päeva vist ei olnudki lõppkokkuvõttes. Oli väga tore, aga tervise parandamisest ei tulnud seal nüüd küll miskit seetõttu välja ;) Oleme ausad, istuval eluviisil on oma võlud aga ka pahed ning tegelikult peab tõsiselt oma eluviisile ja -stiilile mõtlema enne kui päris jama majja võib tulla.


Juunis sai ka veidi onlines mängitud ja kuu tulemus polnud paha. Pea sama mis märtsiski. 40-50k kuus on Eesti mõistes ju hea teenistus. Juulis sai peaasjalikult tegeletud puhkamisega ning akude laadimisega. Ilmad olid ka hullumeelsed. Kohe alguses võitsin ühe world cup special 2,5k garandi ning siis 26. juulil ka ps-is 4k$ nordic freerollis 3/11300 seast :) Rohkem eriti ei mänginudki. Sama päeva õhtuks aga sain tütre isaks ning see oli üks väga eriline päev!! Kes ise kogenud see teab. Ja kes veel ei tea siis võimalusel kindlasti soovitan sest varasem elu selle kõrval tundub nii tühine...

Igatahes terve see aasta on olnud üsna hullumeelne pokkeri vallas. Olen teeninud vägagi korralikult aga väljaminekud on olnud ka laes. Ei kahetse midagi aga teatud olukordades oleksin ehk tõesti võinud jätta rohkem rolli kontole. Tagajärjeks ongi see, et hetkel grindin NL10-nes mõne aknaga sest rohkemaks rolli pole...bankroll management nihkus lihtsalt vahepeal täiega paigast ilmselt seetõttu, et tundsin end võitmatuna ja teistest suurelt üle.


Nüüd olen pikalt juurelnud enda olukorra üle ning jõudnud arusaamisele, et kui ikka tööks vajalikke vahendeid ei ole siis on seis kõige nutusem ning edaspidi kavatsen kulutused minimaalsed hoida. Tuleb hakata koguma korralikke bankrolle mis mõne aja ka downswingile vastu paneksid. Ideaalis peaks olema bankrolli mitmes erinevas toas, mb-s ja ka eraldi live roll. Sinna poole ma nüüd minema hakkangi. Olen ikka vaadanud oma sissetulekuid ja melnud, et töö kõrvalt või väljaminekute puudumisel oleksin ammu NL1k-s...Mul olid kõik need võimalused olemas kuid eelistasin shoppamist omades mingit alateadlikku hirmu, et mis siis küll saab kui downswing peaks kõik ära sööma? Võibolla oli see hoopis märk iseenda usaldamatuse vastu? Sest tihti peale olen suurema rolliga hakanud mängima väga looselt ja variatsiooni lakke ajanud. Samas ikkagi kõiki nüansse analüüsides on olnud hirmud põhjendamatud. Et siis on vähemalt vahepealsed pingutused asja ette läinud. Ilmselgelt aga pingutasin sellega üle. Ahnus sai kainest mõistusest võitu ning lootusest homsesse super runi sai hoopis naiivsus.

Nüüd siis sitsin sel sendilimiidil ja väga väga raske on leida motti, et sealt august end jälle üles vaikselt grindida. Kui juba oled kord nuusutanud NL200 ja pikalt nl100 mänginud siis 10 korda väiksemat limiiti on raske tõsiselt võtta ja oma parimat mängu näidata mida ma aga teen sest teisi valikuid hetkel ei ole. Kui nüüd keegi tunneb et minusse usku on ja ise kõrvalt teenida tahaks siis tuleb võtta ka mõõdukaid riske. Olen valmis erinevateks pakkumisteks. NL50-100 tasemel valmis 50-50 diiliks kuni 100k kätt. Tean, et suudan seda biitida. Võin ka vabalt online turnasid mängida - viimasel ajal ongi need paremini läinud. Olen end seal vallas harinud ja praktiseerinud erinevaid asju ning avastanud mõningaid nippe, mis edu toodavad. Samuti avatud erinevatele live turnadele ja cashile. Minu kontakti leiab kommentaariumist.

Igal juhul uus ajastu tuleb. Lõpetan monster sesside tegemised madalates limiitides ning pideva cash outimise. Kui vaja lähen kasvõi tööle tagasi, et ei peaks rolli pidevalt välja kakkuma. Bankroll management üle kõige!

3 kommentaari:

Keiss ütles ...

minu msn bnt_case@hotmail.com

Andres ütles ...

Oled kunagi nl100 või kõrgemal kas FullTildis või PokerStarsis ka mänginud?

Keiss ütles ...

ei, ainult microgamingus