esmaspäev, 9. juuni 2008

ELU MIKROLIMIITIDEL

Elu mikrolimiitidel sai minu esimeseks pokkeriblogi läbivaks mõtteks. Blogi taustavärv ütleb juba ise, mis mehega on tegu :) Miks ma otsustasin blogi kirjutama hakata? Eks ikka ranka eeskujul. Ehk saab ka minust korralik kirjamees ja veel parem pokkerimängija. Esimeses peaks ma päris andekas olema samas kui pokkeris ainult andekusega kaugele ei jõua. Blogi üks tähtsamaid eesmärke on enesedistsipliin. No kuidas ma saan tilti minna kui pärast pean seda teistele siin seletama? Mis mind viimasel ajal kirjutama ajas on muidugi see, et läksin bustoks.

Kui nüüd kõik päris ausalt algusest peale ära rääkida siis pokkeri juurde jõudsin ilmselt tänu mõnele artiklile Eesti meedias. Kahjuks ei hakanud pokkeriga tegelema juba mõne aasta tagasi, oh mind lammast küll, ikka jõuan liiga hilja asjadele järele. Igastahes parem hilja kui mitte kunagi! Talvel 2008, puhkuse viimastel päevadel sai siis T6 regatud kuna seal toimus sel ajal arvukalt 500£ ja 1000£ freerolle. Noh algus oli ilus, paar nädalat mängitud, ei teadnud veel, et ässast saab ridagi alata kui juba 6. koht 2000 osaleja seas käes oli. Sai siis veel paar ilusat tulemust ning suureks võiduks oli 165 eurone pilet satikal 1000 osaleja seast (1-2. koht said pileti). Kahjuks suurel turnal esimene tund jooksis ainult premium hande kätte kuid nagu ikka ei saanud actionit nendega. Teisel tunnnil kui rahvas elavnes jäi mu parimaks käeks AK, A flopis, üks ühe vastu 55 sai kolmiku, no mis teha :( Oma väikese bankrolli mängisin turbo stn-godel ja mujal maha. Suutsin selles nõmedas formaadis püsida nullis ning isegi väikeses kasumis vahelduva eduga ning eks sai loomulikult tehtud see viga, et sai liiga kiiresti limiidis edasi liigutud ning kui 3 x järjest bubbleks jääd AQ vs A6 jms. crapiga preflopis all-in minnes tappa saad siis võtab ikka tiltama ja vanduma küll. OK, mingi aeg viskas T6 üle ka kuna tundus, et iga parem käsi saab tappa nõrgema käest ning tänu Olympicule kus on 10-sed lauad ja minu kogemus oli full tables null oli soov minna 10-seid laudu mängima.

Olympsiga selline teema, et cashi käisin seal korra mängimas, reedel vastu laupäeval öösel ning sai purjus ja tilti läinud proffide keskel oma käsi oodatud ning siis julgelt ja kiirelt mängitud kindla peale, mis tõi edu ja sealt asutusest on mul vaid head mälestused, live on ikka live...
Minu sugusele mängijale, kes pole ühtegi raamatut lugenud ega ka lotos võitnud oli esimene cashis käik igastahes suur rõõm!! Kogemust ju ka praktiliselt polnud. Kolm kuud T6-s hobi korras mängimise tagajärjel suutsin Pargis 3000 buy-inist teha paari tunniga 7500 eeku ja arvestades live`is kaartide jagamise aeglust jms. jura oli see küllaltki õnnelik öö.

Peale cashi proovisin mingi aeg 330 buy-in turnat. Esimene tund loobiti täiesti suvaliselt, lihtsalt imelik oli vaadata kuidas vanad kalad loopisid 4,2 all-ini, isegi ei vaadatud jne. Nagu täiesti savi oli sellest kuna peale ebaõnnestumist tehti kohe rebuy ja kui joppas saadi mitmelt korralik stack kokku.
No ok alguses siis suht kohe viskasin KQ maha healt pos. 4tk. all-in, ühel isegi olid QQ millega alguses preflopil calliti ning mis peale minu raiset KQ all-ini läks. Ma fold, neli naljameest call ja tegid kohe rebuy, riveris K...varsti uuesti korralik käsi KJs ja stack oli 1000 pealt 600-ni jõudnud, seekord call, flopis 10-Q-X, panen raha juurde, pannakse mind koheselt all-in, ok teeme all-in ütlen kohe ja olin valmis ka rebuy tegema...samas oute oli piisavalt eriti arvestades neid tüüpe...peale minu veel üks callib. Näitavad K-10 ja Q4...riveris 9 ja mul straight ning korjan poti, see oli magus tunne, et minusugune algaja seekord mängis(oli jube tight stiil ka mul). Varsti leian AA diileri positsioonist. Tõstan nagu selles pos peaks tegema iga norm käega ning pannakse jälle all-in ühe poolt. Agressor näitab JJ, duubel mulle. Peale seda kätt tõusin korraks laua chipleaderiks ning tundsin, et laua vanad kalad hakkasid mind veidike austama ning see oli kuradi hea tunne. Peal iga minupoolset calli või raiset tõsteti korraks pilgud ikka minu poole ja sama suure hooga suruma enam ei hakatud. Peale esimest breaki oli stack väga korralik, oma lauas kindlasti top 3 seas ning tegin juurde ka ühe add-oni.
Kahjuks suutis saatus mulle seekord väikese ninanipsu anda, hakkasingi end liiga mugavalt tundma ning nähes AKs käes tegin re-raise preflopis. Järgnes all-in ja panin ta max QQ peale. Otsustasin callida koos ühe teise näoga, kes shoves 66. Kahjuks olid vastasel KK ja riveril oleks mind veel nii J kui ka A päästnud ning ma pakun, et turna chipleaderiks ka viinud. Noh samas läksin sinna teadmisega, et end välja suruda ei lase ja mängin ainult premium hande väga agressiivselt. Kui lendan siis nagu lõvi. Tagasivaadates ja rohkem kogemusi omades oleks pidanud peale minu re-raise ja tema all-ini kaardid maha viskama, sest tema tõste oleks mulle pidanud andma piisavalt infot, et olen suure paari vastas. Kuigi Kalev Spordis suured meistrid õpetavad, et AK tuleb enne floppi tõsta siis näiteks oleks tal QQ olnud oleks ta ilmselt samamoodi all-in pannud ning mina poleks oma potensiaalset päästvat floppi näinud. Seega edaspidi suhtun AK käesse teisiti.
Selle käe juures on huvitav veel asjaolu, et üks mees viskas QQ oma jutu järgi maha ning flopi tuli Q :)

Peale Olympicut mõtlesin, et olen ikka newbie küll ja otsustasin, et pean hakkama mängima 10-käelist pokkerit, et kogemusi omandada. Õnneks sain Olympsist tasuta Cardplayeri ajakirja koos 100 eekise rahakaardiga ning avasin siis trios konto. Algus oli ilus, liikusin vaikselt 10 $ pealt 25$ peale mängides kõige odavamaid full table freezeout ühelaua turnasid ning madalamaid rahalaudasid mikros. Kui olin jõudnud 25$ peale tegin üks päev ilusti 5 lauda lahti(läpakas üle kuue ongi juba ülearu) ja paigutasin 5 buy-ini ära nii. Loomulikult sain 22-st taalast koheselt lahti sest 4 lauda hävisid täielikult kohe. Kõik top pairid hititi kolmikutega, kolmikute vastu tulid mastid ja maja(!) vastu sai üks paari esindaja kaks puuduolevat kaarti ja NELIKU peale flopi. Ja see kõik toimus mingi poole tunniga. Viimased 3 taala panin vihast 2,5$ stngo freezeout multitable turnale, mõtlesin kui nüüd sama jätkub enam pokkerit enne ei mängi kui paar raamatut läbi loetud/töötatud. 20 osalejaga turna aga õnnestus võita. Kõik top pairid jms. pidasid vastu ning ma lihtsalt jooksin top2 hulka kus minu KQs võitis preflopil all-ini minnes AJ....see taastas minu usu triobeti, sest ühe turnaga sain oma 25$ bankrolli tagasi.

Elu mikrolimiitidel võis jätkuda...

Peale seda võtsin uuesti paar samasugust turnat ette ja mõlemal õnnestus siis 20 hulgast saada 2. koht kusjuures oleks pidanud mõlemad võitma aga lõpus oli seekord ebaõnne.
Mingi hetk sain aru, et minu mängustiili ikkagi sobib bluffija "mängimine" ehk siis kui on peale flopi 2 mastikaarti või jooksvat järjestikust kaarti siis top paariga/kolmikuga tonksasin kohe kiirelt all-in jätmata teistele suuri valikuid. Kümnest korrast vähemalt 7 ju võidan (paljud callisid middle pairiga ning panid mind ise flushile lootjaks :))) seega 70%-st on võiduvõimalus suuremgi.
Vähemalt mikrolimiitidel tullakse järele mingi potise tõstega ning saades turnil mingi idiootne kaart paneks see mind vähemalt halvemal pos. kehva olukorda. Checkides näitan nõrkust, jätkupanusel samuti, kui panus tuleb kõhklevalt ning mitte piisavalt suurelt. Samas edasi tulistades annaksin teinekord ise raha ära. Seega oli taktika lihtne. Ja see töötas, lausa lust ja rõõm oli. Tegin mõne päevaga 2-6 aknaga mängides 2,5-5 sitngo turnadega ja NL5 ning NL10 laudades 25 taalast 135 eurot. Just nimelt eurot, sest trio läks nende peale üle sel ajal. Kõik sujus ideaalselt. Nii mõnelgi sessil, kus võtsin 4 turnat lahti, paar tk. võitsin ja ainult ühel siis ei jõudnud rahadesse.

Ja siis saabus saatuslik päev. Reede, päev mis igale tõsisele pokkerimängijale peaks olema rõõmupäev. Juba hommik oli segane. Võtsin mõned 5 eurosed sitngo-d ja hoolimata chipleaderi seisustest hakkas edaspidi ainult totaalset sitta viskama ja foldisin niisama passides. Ülejäänud ka karvupidi kokku ei läinud, mistõttu lõpus läks tänu blindide kasvule jälle täiesti turboks. Kõik võiduseisud kaotasin ning enamasti jäin täpselt ilusti bubbleks. See tekitas frustratsiooni, lükkasin trio kinni ja tegin mõned õlled. Puhkuse aeg ju ikkagi ning õhtul grillima minek. Läks hirmsaks joomaks, sünnipäevad ja baaris ja kõik asjad sai läbi kolistatud ning tagasitulles olin piisavalt härga täis ning võtsin trio NL100 lauad lahti. Mul oli ilusti 100 eurot ja kuna õhtu oli möödunud piisavalt ilusasti otsustasin hommikuse kaotusseisu kuhjaga tasa teha. Teadsin ju, et lauad on agressiivsed ning täis muidu liiderdajaid-joodikuid :)

Jagasin raha laiali ja tegin mingi shorthanded-mix ehk siis 5 akent. 20 £ lauda. Tulemuseks oli see, et mitte mingit austust ei olnud. Kohe hakkasid käed jooksma. Mul oli taktika ka: sit out-fold-sit out-fold-fold-fold-call-fold-fold....all-in-sit out-all-in jms:P Tahtsin endast jättagi mulje kui purjus debiilikust. Lõppkokkuvõtteks kavaldasin ilmselt üle, sest liiga palju oli neid kes callisid mind mitte millegagi ning hittisid ALATI turnil või riveril. KK hävisin, preflopil terve kamp callisid, vajutan all-in , A9 call ja A sopsas. QQQ riverdati A5 ära flushiks. Ja AA situti ka millegagi samal ajal. Mingi väikese kolmikuga vist. See ajas nii vihale, et ei taibanud nahui ka tõmmata ning raiskasin oma viimase bankrolli riismed ka ära. JJ lükkasin peale floppi all-ini kui aint sodi lauas ning loomulikult üks kolmest sai kohe flopis siis kolmiku ja callis. See ajas ikka rämedalt vihale eriti kuna paaril korral oli 2 callijat minu top paari või kolmiku vastu pluss preflopil raisele callijate blindid ka. Krt ÜKS kordki oleks mu luckbox vastu pidanud oleksin ka nullis olnud aga ei...aga mis teha kui ikka bankrolli reeglist kinni ei oska pidada peavadki õppetunnid vist sellised olema???!!! Triobet ajas vanduma küll.

Paari päeva pärast läksin tegin punktidega sisseostu väiksemale turnale siis kuna arve nullis ja lendasin enne rahasid AA välja. Enne flopi standard raise, kamp callijaid loobus 2tk. minuga flopile siis. Flop ilus, K,J,3, 2 ruutut. Üks jobu all-in, ma call, kolmas ka!! Esimene debiilik näitas K5, teine K10 ruutud ja ilusti riverdati JÄLLE FLUSH!
Ma out enne rahasid(kusjuures selle poti võit oleks mind liidrite hulka viinud), juba väike rahadesse jõudmine oleks mind ehk aidanud vaikselt bankrolli ehitama hakata. Sest ma pmst. ise ei taha raha netipokkerisse kanda. Kõik mis olen kaotanud olen võitnud ka nullist.
Enne raamatute läbi lugemist ma ei hakka netipokkerisse raha toppima. Kasiinoga on teine lugu. Seal ma maksan teeninduse, atmosfääri ja joogi eest ning võtan seda kui meelelahutust. Parem kui bowling vms. Mis krdi jama see on ikkagi, et paljud triot kiruvad? Krt kõik tähtsamad viimased suured potid ja ülepaarid, kolmikud, pocketid PÕLEVAD.

Mis edasi? Hakkan lõpuks raamatuid lugema ja siis peavad mu kolmikud ja AA pocketid vastu? Kas siis ei riverdata A high vs minu kolmik flushiks? Või äkki polegi vaja raamatuid, et saada aru, ÄRA MÄNGI ÜLE BANKROLLI! Lihtne tõde ju, et mõnikord veeretab keegi täringumängus 5 x 6 silma ja jookseb lauast üle.
ÄRA MÄNGI VIHAGA!
ÄRA MÄNGI PURJUS PEAGA(isegi siis kui mängid täpselt samamoodi kui muidu)!
ÄRA MÄNGI MÕTTEGA KAOTUS TASA TEHA!
SEA PIIRID KUST ALATES PEAB MÕNEKS AJAKS AKNAD KINNI PANEMA, ET MITTE TERVET BANKROLLI DOWNSWINGI AJAL MAHA MÄNGIDA.

Mida aeg edasi seda enam hakkan aru saama, et tuleb leida oma stiil, et saada võitvaks mängijaks. Ja raamatuid tasuks hakata lugema küll, selleks, et aru saada, mida teised mõtlevad. Sest pakun, et suur osa muuve tehakse lähtudes kellegi teise õpetusest ja tarkusest. Neid teades on aga kindlasti lihtsam vastaseid lugeda.

1 kommentaar:

Hounter333 ütles ...

ÄRA MÄNGI ÜLE BANKROLLI! Lihtne tõde ju, et mõnikord veeretab keegi täringumängus 5 x 6 silma ja jookseb lauast üle.
ÄRA MÄNGI VIHAGA!
ÄRA MÄNGI PURJUS PEAGA(isegi siis kui mängid täpselt samamoodi kui muidu)!
ÄRA MÄNGI MÕTTEGA KAOTUS TASA TEHA!
SEA PIIRID KUST ALATES PEAB MÕNEKS AJAKS AKNAD KINNI PANEMA, ET MITTE TERVET BANKROLLI DOWNSWINGI AJAL MAHA MÄNGIDA.



Õige jutt, aga neid väga raske täita :S