esmaspäev, 18. jaanuar 2010

EMV 1 päev ja pikk live cashi grind

Eile siis algas EMV ning plaan oli mitte midagi foldida pmst ning teha agressiivsemat mängu mis paraku ebaõnnestus. Teisel levelil tegin ühe halva liiga väikese valuebeti turnil (oleks pidanud overbetima nagu esimene mõte oli) ning river oli nii rigged, et enam ei õnnestunud max valuet käest kätte saada. Lisaks tegin ühe väga halva foldi fishi vastu 3 leveli viimasel käel, mis kohutavalt tilti ajas. Laud oli superhea, paremal käel istus Priit Oja, kelle uskumatu kaardijooks ei olnud siiski üllatuseks. Pmst iga ring sai ta mingi monsteri, mis talle enamasti välja maksti. Enda jooks oli tavapärane ehk AA-ga blindid ja rohkem käsi ei olnudki. Kahjuks peale esimest breiki laud lõhuti, mis ajas veel suuremasse tilti, sest just olid tekkinud riidid vastaste kohta, keda enamikku polnud varem näinud. Uude lauda minnes istus Revo Kink paremal käel ja kassike üle ühe käe vasakul. Esimene käsi oli AKs, millega panin utg nuppe nii, et minu tervitus uuele lauale oli ilmselgelt positiivne. Seepeale foldisin 2 ringi kui button jõudis minuni. Vaatan, A4o, insta nupukoht 10-12bb-ga umbes, sest ei tahtnud alla 10bb foldida ning vasakul käel sb-l istus esmapilgul algaja ülitight mängija, kes mõistagi foldis. Paraku kassike otsustas, et ei saa mulle respekti anda ning otsustas ilmselt lauale näidata, et tema oma big blindi ära ei anna eriti kui ta stäkk on poole suurem minu omast ning callis KJo-ga. Hiljem ta küll tunnistas, et arvas, et ma pushin sealt ehk 109/K7 vms maltsaga, mida ma mõistagi ei teeks, sest pole nii hull sellise stäki juures eriti kui big blindil istub kassike, kes võib arvata, et ma nii teha suudaksin. See oli täpselt selline koht, et mina tean, et tema teab, mida ma temast tean ja teha võiksin. Ok läheb vist liiga keeruliseks selle mõtte selgitamiseks juba. Tegelikult oli standard flip mille kaotasin ja oli suht ebaoluline tegelikult. Flop oli muidugi ebareaalselt sürr: kassike floppas maja :) Seega oleksin ka AA-ga kaotanud seal, kusjuures oleksin selle stäkiga ilmselt nagunii ka AA-ga PF nuppe pannud. Mingit tõstmist nagu pole vaja seal.

Chillisin siis niisama ringi, vaatasin kuidas sõpradel läheb, kellega olin teinud väikesed protsendivahetused, paraku mõlemad kukkusid välja Ax vs mingi malts nagu Q10/K9 jms praht, millega ikkagi ju pidi callima alline. Vaikselt hakkasime koha peal õlut lahendama ning juttu vestma ning aeg läks kiiresti. Mingi hetk tehti 10/10 cashi laud lahti ja istusin sinna kohe maha.
Alguses hakkas mingeid lehti andma, millega sain veits lammutada, lõpuks küll maksin mingile fishist vanamehele, kes Q5s utg openlimpis masti välja, mida ta meeleheitlikult vastu oddse ostis. Selline mastiostmine isegi kui overbetiti oli enamikule lauas osalejatele iseloomulik. Suht tilti ajas see ning hakkasin pf suuremaid raisesi tegema, millest oli absoluutselt ükskõik peaaegu kõigil lauas viibijatest. Lõpuks kujuneski selle tagajärjel mingi 15-30bb raise standardiks. Standard olukord, mul AK/KQ vms, panen raise 15bb, call-call-call-call-call. Flop täiesti mööda, pannakse 3way nuppe. Järgmine käsi analoogne.

Vajusin päris korralikku miinusesse ära kuniks lauda tuli uus agronoom paremale käele, mispeale minu kaardijooks jäätus mitmeks tunniks. Vahepeal leidsin 55 SB-lt, Kõik straddlesid/limpasid, agronoom buttonilt paneb raise, ma nupud insta mingi 70bb-ga, Andres Burget insta call, kõik foldivad ja kommenteerivad minu kätt, et mul on raudselt AA nüüd, yeah right!! Burget näitas Q4o ja sain stäki üles. Peale seda istusin veel paar tundi vaadates 63, 72, 83, J2 jne jne nins samal ajal vaadates kuidas Burget kogu lauale pea iga käsi välja tegi. Peale tema lahkumist otsustasin vahetada lauas asukohta, ebareaalne aga kohe mõjus ka st. hakkasin nägema mingeid pilte ja paare isegi. Vahepeal oli lauda tulnud Rikard Relander, kes ilmselgelt lõbutses. Muidugi jooks oli vanal uskumatult hea. Esimene käsi sai QQ-ga stäki triplisse, siis mitu korda AA, KK jms käed. Samas callis re-raisesi ka J7oga jms. Mingi hetk sain siis 1010, mis tundus mulle tõsine monster. Limpadi lampadi sisse ilusti utg, Rikard kohe ütles, et nüüd mul on monster ja pani raise sisse, terve laud callis rõõmsalt, ma nupud, ta call ja muckis riveril. Laud oli lihtsalt nii haiglane, muud ei jäänudki üle, mingit standard pokkerit seal mängida lihtsalt ei olnud võimalik :P Lauas tutvusin ka andu-anduga ehk Andres Allsaluga, kes ka korralikult lammutas ja agrotas ning põhiliselt Rikardiga madistas, lõpp tal vist eriti kena enam ei olnud aga see vast ebaoluline ka, sest mängurõõmu sai ta ikka täie raha eest vast.

Täpseid käsi enam ei mäleta väga palju, aga kaardipakk oli minu suhtes üldiselt väga külm ning kahte pilti või mingit paari nähes olin vist nii šokis, et kohe saadi aru, et mul seekord midagi on. (arvestades, et cashi lauda istusin vast umbes 19 ja lahkusin 5 läbi ning parim käsi oli 1010 ja AK mõne korra siis ei ole vähemalt starting handide üle võimalik väga rõõmustada vast, sette ka muidugi ei hittinud). Samas kedagi ei kottinud kui kinnine mängija tõstab, alati saab ju hittida. Vahepeal kasutasin oma tight imdizit vähemalt positsioonist ära ning sai maltsaga blufitud, teistmoodi poleks lihtsalt võimalik end vee peal hoida. Korra jäin ühe suurema blufiga ka vahele aga noh vähemalt maksti edaspidi välja jälle paar kätt. Rääkides Riku uskumatust õnnest tuleb meelde üsna lõbus käsi, mis minu jaoks lõppes ebaeduga. Sain Rikuga hea jutu soone peale, istus ta minu kõrval vasakul käel ning maadlesime ka omavahel tihti. Arutame siis, et tahaks järgmine käsi HU-d teha, ta soovitab mul raiseda PF ja tema siis re-raiseb ja kõik foldivad. Leppisime selle kokku enne kaartide välja jagamist. Olen põhimõtteliselt nõus, aga vaatan ka kaarte, K4s utg, sobib. Raise, ta re-raise ja button callis. Nüüd ta soovitas veel kord tõsta, muidu ei jää HU-sse. No ei tundunud siiski ahvatlev plaan ja callisin. Flop Q66rbw ehk ebaoluline kui arvestada, et tal on random käsi. Ma checkin, tema betib, button foldib, callin. Turn 5, check-check, river J, check, Riku betib, ma insta callin K kõrgega, näitab AA. Yeah right!!! Vähemalt ei olnud suur pott.

Muidugi tegin ka ise vigu kohati, samas sai ka paar korda vägagi joogise peaga ilusat mängu tehtud. Võtmekäsi siis oli järgmine: mina utg AKo-ga limpan, Riku raiseb, kõik callivad, ma reraisen, ta ütleb, et mul on kindlasti AK ja callib. Flop on QJ10(2 ärtut). Mul on ärtu kuningas. Nüüd väike mõttekoht ning Riku hakkab lõbusalt rääkima, et ma kindlasti checkin nüüd ja tema betib ja siis ma raisen. Ma betin pool potti, Riku callib, turni tuli mast maha, ei näinud mõtet bettida seal edasi ja checkin, teeseldes nõrkust. Ta betib, ma allinn ja callib ohates küsides, kas tal oute on? Oli küll. Nimelt 2 outi spliti saamiseks kuna näitas AQ-d. Peale seda kätt ta hakkas uurima, kas ma tööl käin ja mida ma mängin ja kas NL400-1000, lol :D Ütlesin, et kui ma neid limiite mängiks siis ma ei istuks 10/10 blindidega cashis eksole :P Või noh vähemalt tight ei oleks vist mul küll seal võimalik olla...
Natsa lammutas ja bustis ta veel vist tildise ja väsinuna ning lahkus. Siiski oli väga meeldiv temaga mängida.
Peale kella 5 olime jäänud 4handedisse ja enam ei jõudnud lihtsalt, üleval olin selleks ajaks olnud 21h. Oli tekkinud juba ka paras pohmell. Kumbast rohkem, pokkerist või õllest, raske öelda. Oli pikk päev, mis tänu cashile lõppes siiski meeldivalt, sellise kaardijooksuga paar BI plussi jääda pole kerge.
Täna harjutan 7card studi ning omahat. Homme studi EMV-le, wish me luck!!!

6 kommentaari:

J ütles ...

sitisin oma T42 taha, võtnud kitchenist väikesed valgud-süsivesikud, väike tšekk oma wordpressi replaisid downisin oma Trick 'r Treat ja INYOURFACE! täbisin blogtree new post page uudise, expändisin aken fullextenti, kiire skänn üle viewtava bloogpeidži ja kiire skänn veel ja ei redžisterinud ka algusest readides 10 rea pealt ära, mis cit-chat on, sest ei saanud MUHVIGI ARU, millest jutt käib enne umbes 12-ndat rida ja kõrvalt realt vaadates hammustas läbi, et processisin mingit kõige anriidablimat postitus in nagu last week.

Ei, tegelikult ka, :D ma ei jõudnud nii kaugele lugeda enne kui mu juhe kapitaalselt kokku jooksis, et aru saada, kas sa teed nalja või postitus peabki mitte teemasse puutuvale inimesele 85% loetamatu ja koodis kirjutatud olema.

Sa vist räägid kaardimängudest. Sellest sain aru pärast mõne võtmelause mitmekordset üle lugemist.

Keiss ütles ...

Sul on täiesti õigus, mitte teemasse puutuval inimesel ei tasu seda lehekülge külastada. Ei ole huvitav. Tekib küsimus kuidas sa siia sattusid üldse ...

Codecci ütles ...

paraku mõlemad kukkusid välja Ax vs mingi malts nagu Q10/K9 jms praht

Ax vs QT/K9 on 55-45 FYI ja arvestades blindid sisse on call +EV.

Keiss ütles ...

Jah, aga probleem on selles, et K10 ja Q9 omanik ei tea seda, et on 50-50. Võib olla domineeritud ning seega 7-3 või lausa ülepaar. Ning kui big blindilt callida isegi 7-10bb allini siis ei ole kindlasti tegemist +EV-ga. Lisaks pole vaja enda turniirielu ohtu seada callides näiteks poolt stäkki või pea tervet stäkki Q9o-ga all-ini. Loomulikult kui tegu oleks mingi mikrostäki alliniga+dead money ja anted on easy call. Aga poisid ei surnud välja.

J ütles ...

:D Blog.tr.ee-st tulin. Kust ma mujalt ikka siia sain. Pealkiri kutsus. Et mingid Eesti meistrivõistlused, aga milles kuradis. Uurima just, et millest jutt käib.

Blog.tr.ee ja otsimootorid on sellised etteaimamatud tõprad, et kui bloog just parooli all pole, siis võivad igasuguseid kohale kutsuda.

Noh, egas midagi, palju edu võistlustel!

Keiss ütles ...

Tänan Jaanus!