teisipäev, 5. august 2008

Karussellil

Pärnu lõbustuspargi Jungal sõitsin viimase nädala. Aga väikese lapse nagu mina pokkeris olen oli see tõeline "ameerika mäed".

26. juulil, reedel ehk siis üle nädala tagasi oli BR hakanud kokku kuivama, sain valusaid biite, mastid, read, kõik saadi kokku, kui flopil selge edukäega all-in uhasin, et dongid calliksid ja mind blufi peale paneksid. Mis siis, et pot oli 0.15 € ja minu all-in panus setiga oli 5€. Callisid ära oma mastitõmbega ja joppasid ja kui nii juhtub 10 korda ja sa 8 korda kaotad siis teeb meele mustaks küll. Teoorias peaks jobud ju 3 korda võitma ja minu BR peaks aina kasvama. Sain ka ise aru, et olen downswingis ning tegin micro sitngosid 0.45 10 tk, et swingi eksitada aga ainult ühel korral sain top3-e, naljanumber, seda levelit peaks ju biitima???

Reedel igastahes üritasin kaotatu tagasi teha ning kohtasin elu kõige metsikumat downswingi. Osalesin ca viiel turnal, kõik ikaldusid, tavaline oli see, et sain kohe turna alguses AA ning mängisin troppi, kes esimesel levelil ikka gambleb, all-in. Loomulikult sain alati kohe tappa. Isegi bubbleks ei jäänud. Cashis sama lugu. Mingil hetkel oli 10 akent lahti, kolmes aknas korraga AA, KK, AA ja kõik kaotasid. Metsik. Samal ajal oli ka õlle ees ning ilmselt sel hetkel kaotas enesekontroll ning ootasin uusi suvalisi häid käsi, et davai, gamblime siis!!!!! 99, 1010, AK jms. käed lükkasin suvalisel ajal preflop all-in ning kui olen seda proovinud teha AA-dega siis kõik foldivad, nüüd ikka keegi tahtis gamblida ja callisid otse loomulikult ning sain umbes 50-50 olukorrad ja KÕIK KAOTASIN. Uskumatu. BR lendas vastu taevast. Peale seda olin endiselt härga täis ning oli vaja Imricu kombel kaotatu tagasi teha ning panin end 5$ sitngodele kirja ning ka 5€ terminaatorile. Kolm tk ja igal pool 4. koht no money. BR 4€, vsjooo..... TILT, TILT, TILT!!! Ei arvanud küll, et nii juhtuda võiks.

Siis alles tuli mõistus koju. 35 taala oli rakest ainult puudu, et rakebacki 60 taala saada ja nüüd polnud isegi BR-i, et raket teha. See oleks NL5-10 õhtu töö. Olin natuke pahane enda peale.

Laupäeval-pühapäeval proovisin edasi, cashis suutsin isegi nulli jääda ÜLITIGHT stiiliga. Kerge plussi panin odavate turnade alla + poker pointsid ka ning kõik sama stsenaarium kordus. AA preflop all-in, vastaseid 1, mina kaotan. Mis ma veel tegema peaks, et edukas olla? Ajas naerma juba. Nädala sees polnud aega eriti pokkerit mängida kuna töö, millega teenib raha ikkagi päris normaalselt võrreldes Eesti palkadega nõudis oma kuid üritasin ikkagi. Mõtlesin, et alla ei anna ning õhtuti proovisin BR-i kasvatada ning lõpuks võtsin neljapäev, 31. juuli riski ning panin kogu raha 4 turna turna 1 €/$ all + cashi ka paar lauda lisaks. Cashi aknad riburada lõppesid ning turnad ka aga ennäe imet, 50 euro added, bi 1€ läks hästi, käed pidasid ning suutsin end ilma rebuydeta ja add-onideta finaallauda vedada, õnneks teised neid võimalusi kasutasid ning auhinnalaud kasvas. Nii palju mäletan, et jõudsin 1 vs. 1 vastu mängima ning vastane omas 75% chipidest ning suutsin talt need kõik kätte saada tänu excellent mängule. Ma olin tõesti rahul oma mänguga, sest tähtis pole mitte see kui head käed sulle tulevad vaid kuidas sa nende heade kätega raha teenid. Igastahes lollitasin oma vastase täielikult ära, Buttoni KK limp ja teadsin, et vennike kohe all-inis või raiseb-betib-betib nagunii ja 1. koht tuli ära ning 33€ mulle. Ei re-installinudki triot. Oli plaanis mujale liikuda alates 1. augustist, kuna trio viskas kopa ette, räme downswing + ei saanud isegi mõnel freerollil osaleda, et end tuhast taastada. You need a raked hand wtf neid peaks olema ju??!
Mõnele laskis, mõnele mitte, igastahes tuli lõpuks välja, et 0.25 peab raket maksma, et igal pool saaks osaleda.

Kahjuks ei olnud enam aega ja jõudu peale turna lõppu üritada raket koguda 25€, et saada oma boonus kätte, aga mis teha...samal ajal osalesin ka freerollidel ning igal pool jõudsin mingi top20-sse, mis freerollide puhul päris hea kuna lõpus on ikka täielik turbo.

Algas UPswing, hetkel kontol 147.65, eile sain 2k guaranteel 8. koha, osavõtjaid 391. Mängisin excellent mängu, paar viga ilmselt tuli sisse, mis ei võimaldanud mul finaallauda normaalse stackiga minna. Korra sain A7-ga AQ vastu võidu shordina, olin juba valmis akna kinni panema, aga oh imet A7 floppi. Mustmiljon korda olen nii lives kui netis ise nii tappa saanud ning ei meenu, et oleks nii võitnud, päriselt kurat! Üks kordki siis...samas minu käed pidasid. Alguses oli lihtne, fold-fold-fold QQ duubel 24 vastu, ei tea, mis sellel hullul hakkas, et minu raisele oli vaja re-raise all-ini vaja teha preflop :)

AA korra joppas ilusasti, istud buttonil, AA käes, ideaalne. Terve laud limbib. Hmm...meenus Vandalari lüke BB kohalt 78-ga BOPL-il. 66 callisid, Vandalar võitis. Olin kindel, et selline loose laud leiab ühe, kes paneb oma turniiri pileti lotomasinasse ning callib. 33 oligi selleks, ideaalne. Duubel.

Varsti 88, raisen UTG, üks paneb otsa veel, call. Flopis set ja K, betin mingi idiootse panuse, et JK muljet jätta, AK raise, ok callime, checkime, lollitame, money mulle. Midagi jäi talle ka. Vennike sitaks närvis, raise, raise järgmistel kätel. UTG AA ohoo...hmmm....call. Ei huvita, kas nii on õige, aga uskusin, et keegi tõstab ja ega nad siis ei mõtle enam. Mina olen ju limper, NÕRK! Flopi K-x-x, ma jälle nõrk bet sisse nagu tahaks varastada, kusjuures sama vennike, all-in kohe, ta närvis, tiltis, insta call ja ohoo AK jälle tal ning player out. Mõnus. Pärast seda kätt rahunes laud natuke maha ning tõstsin preflopil piisavalt, et limperid maha saada, mul oli imidz ka selline, et lubas + stackliider olin ka, turnal top3 sees.

Siis peatus kaardijooks, Blindid kasvasid jube suureks ning varastati ka neid pidevalt, paar korda küll re-raisesin kellegi raise tagasi ning bet pot suva käega kohe sisse ning foldisid ilmselt ka second paarid ja chipid mulle. Mitu korda andsin aga oma blindid ühele agrole, kes alati raises mind, lõpuks A10s, ofcource re-raise, flopis 2 ärtut, jees bet pot, ta re-raise, ma all-in, shoveb J9, floppas 2 paari, riverdasin masti ja player out. Nahui ta ründab mind siis oma j9o-ga?! Kusjuures mina olin temast tunduvamalt suurema stackiga. Mingi austus peab ka olema? Mina näiteks ise BB-d ründasin vaid korra vist. Üldiselt lootsin, et on vaikiv kokkulepe meil lauas, et mingit blindivargust rsk ei ole:P

Järgmine võtmekäsi oli siis kui ma BB A6 ja väh pool lauda limpas. Flopi A,10,6, ma jälle nõrk bet, lootes UTG+1 ja +2 raisele. Äkki raisad limpasid AK, AQ-ga. Ei tulnud, UTG callib, SB ka, ok, turn 8. Panin nad all-ini, UTG mõtleb, võtab aega ja callib, SB ka, mis oli ehmatav. Rsk, SB-l joppas A8 ja UTG AK, player out, õnneks paljuga miinusesse ei jäänud kuna SB oli väike kuigi tegelikult oleks pidanud sel korral flopis panema kohe bet pot, sest liiga palju mängijaid oli flopi vaatam tulnud ning marginaalne panus ei anna mulle piisavalt infot. Iga kord ei saa debiilset nõrka kotikut mängida. Oleks saanud A8 välja selle betiga ehk.

Varsti kaotasin pool stackist 44-ga, ma preflop raisen, tulevad kaasa, flopis 3 valet masti ühesugust kaarti, paneme edasi, krt suured stackid, callivad, neljas kaart ka samasugune punane, check, peaga vastu seina joosta pole mõtet ja checkivad ka, riveril lähevad all-ini ning A võidab Q-i. Player out, jäin elama. Sealtpeale olin aga shorty, kes suureks enam ei saanudki, kuigi 2 douple upi sain. 2 korda eduseisust, korra selgest kaotusseisust, A7 vs AQ.

Finaallauda jõudes oli ainuke eesmärk mitte jääda viimaseks, sest rahad olid 10-16 koht võrdsed 24 taala. Lõpetasin 8ndana, (korra võitsin ka AK AQ-i) 52 taalaga (bi oli viiekas), olin 2BB suurusega ning UTG KQs vältimatu all-in ning kohtasin AK, abi ei saanud ja lennuk. Ikkagi jäin mänguga rahule, aga 44 oleks pidanud ilmselt kas foldima või limpima, raise oli liiast kuna BB oli niigi juba 10% mu stackist. Flopis all-inni minek poleks ka aidanud suurte stackide vastu, kes oleks raudselt ostma hakanud. Õigeim valik oleks olnud fold, aga kui sa juba 30 korda viskad minema oma trashi siis lõpuni ei saa ju nii? 44 UTG all-ini ma ka ei süida nagu kamikaze. Pole minu stiil.

Igastahes BR-i tegin sisuliselt uuesti nullist 5 päevaga üle 2000 krooni+raket ka. Hetkel kaalun mingi raha välja võtmist ning ostan selle raha eest ära pokkeri raamatud. Investeering missugune, olen kaalunud ka minema kõrgemale levelile, aga ilma teadmisteta, kardan, jään lolliks ja bustoks seal on ju nii Naxer?

1 kommentaar:

Naxer ütles ...

Raamatud ja muud õppevahendid ja nende omandamise muidugi kiidan heaks! Pigem jah harida end esmalt ja siis alles püüda limiitidest üles minna.