laupäev, 17. jaanuar 2009

Downswing või variatsioon?

1. osa

Tegin vahepeal paar super cashi sessi milles õnnestus pea ideaalset mängu teha enda hinnangul ning eriti hästi läks maratonsess, kus mängisin järjest 12h, mis lõppes 221 EUR plussiga ehk rekordkasumiga. Mängisin tavapäraselt NL10-20 ning paar lauda ka NL40-s, kus mind hakati kiirelt re-raisema ja ck-raisema ning panin sealt jooksu. Kusjuures enamus aega mängisin 6-maxis. Sessi lõpus avastasin, et vahepeal oli tekkinud FR-i NL40 laud ning seal on tavaliselt ikka mingid erilised näod. 1. käsi BB-l sain AK, mille foldisin sisetunde põhjal kui terve laud limpis ja BTN pani jõhkra raise sisse ning ei tahtnud re-raisema hakata OOP ning callida ka mitte ja foldisin. Flop tuli KJx ja BTN hakkas AI poole minema nii, et ei tea mis oleks võinud juhtuda. SD-d ei näinud. Igastahes kahe käe pärast sain elu suurima poti võidu: http://www.pokerhand.org/?3708597 Üsna varsti lõpetasin, sest arvuti taha magama jääda poleks ka enam tore.

Paraku pole pärast seda cashi sessi enam ennast üles leidnud. 2 päeva hiljem võtsin ühelt fishilt raha ära. Ta jagas küll paljudele raha kuid miskipärast enamus pidas vajalikuks foldida kui ta järjekordselt UTG PF raisema kukkus ning lihtsa cbeti tegi seega enamus kordi rahmeldasin temaga ise.
Kõik algas sellise käega: http://www.pokerhand.org/?3716446
Ja lõppes NII: http://www.pokerhand.org/?3716373
Peale seda ma teda enam näinud ei ole, mis on kurb. Küllap sai raha otsa.

Seega sain nii temalt kui ka mujalt ilusa kasumi 120 euri üsna kiiresti, paraku ei osanud saavutatud edu hoida ning läksin liiga tihti NL20 6-maxis ülepaari/TPTK-ga flopis broke`i ja MITTE KUNAGI ei olnud mul õigus ning ALATI oli set vastas, mis siis, et tüübid pidevalt ckraisesid kui maas olid rea ja mastitõmbed. See ajas üsna TILTI ning jõudsingi päevaga pea nulli.

Tavapäraselt vaatasin hand historyt ning uurisin, mida ma oleksin pidanud tegema. Eile ajasin habeme ja manasin rahulikult enesekindla ja naeratava pokerface`i ette ning läksin uuesti võitlusse tehes üle pika aja oma parimat mängu. Paraku lõppes asi ikka kerges miinuses. NL50-s paar korda sain KK vs AA ning set vs flopatud mast jne ning sinna see ilus story läks. Kui enda käed vastu peaksid siis suudan coolereid taluda ning tavaliselt vähemalt nullis püsida, aga kui juhtuvad pidevalt näiteks sellised käed nagu need siis tekib mingil hetkel quitimise mõte.

http://www.pokerhand.org/?3723250

http://www.pokerhand.org/?3723254

Täna sain kohe kätte paar fishi, kes AA-ga limp-callisid ja flopis ck-callisid ning siis turnil või riveril kui olin saavutanud juba parema käe end broke`i raisesid. Oh seda püha lihtsameelsust!

Ilmselt lõi saavutatud edu mulle pähe ning tundsin end jälle laudades ääretult enesekindlalt ja võtsin NL20 laudu ka juurde kuid sealmaal pidu lõppes ning ilmselt muutusin mingil hetkel liigselt agressiivseks. Samuti ei suutnud ma vastastega kohaneda. Ilmselt oli liiga palju laudu korraga lahti. Lõppes asi siis kui järjekordselt sain 1-1 vastu mingi limperiga flopis stackid sisse kui omasin TPTK ja vastas oli võimalik FD, mis paraku oli hoopis järjekordne set. Peale seda foldisin riveril oma ülepaari KK regulari all-ini peale, kui tuli A. Lõpuks panin BTN-i limperi BB-l olles all-ini A4-ga ja loomulikult BTN otsustas limpida KK-ga, mis jäid püsima. Siinkohal ilmselt tuleb vaadata ise peeglisse ning mõelda, kas ma ei ole liigselt agressiivne, et vastased ainult limbivad ja checkivad monstrumitega?!! Pean kohati J9s BTN-il superleheks ja mängin positsiooni üle. 1010-ga betisin 3 tänavat, kui üks ülekaart flopi tuli. Vastaseid süüdistada, et nad KJ-ga kõik tänavad ck-callivad siinjuures ilmselt on ülekohtune. Las nad olla. Tuleb vist kõik teooriad ja muud teadmised nurka visata ning hakata uskuma, et monstrumiga limpimine ja raisesid ainult callida on igati pro tegevus, mis toodab suuri kasumeid. Üks naljakas käsi veel, võitjaks osutus muuseas regular, kes PF oleks peaaegu, et time banki võtnud:
http://www.pokerhand.org/?3716059

Eile otsustasin teha kaasa triobetis 3 odavat turnat, hävisin loomulikult. Kahes lendasin üsna mängitava stackiga välja flipiga, kusjuures ühes olukorras bountyl panin blindivarga PF all-ini AK-ga sb-lt ning seepeale arvas bb, et võiks kolmandana all-ini minna küll. BTN tuli ka kaasa. Käe võitis BB 99-ga, kes sai rea. Enne seda re-raisesin MP3-l AQ-ga UTG minraisejat, et infot saada UTG käe tugevusest. UTG foldis, aga MP otsustas AI minna ja ma callisin ära, sest liiga tihti näitavad sellised tundmatud tüübid väikest paari või suvalist KJ jne. Paraku oli tegemist hoopis imepärase lükkega. Sain AK käest haleda koosa lihtsalt. Kes oli donk? Võibolla tõesti oleksin pidanud foldima kuna stacki oli veel piisavalt, et uusi olukordi oodata, aga olen õppinud ajapikku mängima rohkem situatsiooni ja positsiooni ning ei saanud teda kuidagi AA-QQ või AK peale panna.

Weekendil sain setiga tappa, kui minu UTG 99 raise callis KQ ja flopis raises mu potise beti all-ini, flop QJ9. Loomulikult tuli 10. Mis teha sellistega?


2. osa

Tegelikult ma ei tahtnudki Teile tuua käte kirjeldusi.

Täna tõusin kell 5.00. Kuigi olin varasemalt magamata olnud ligi 48h ja maganud vaid 8h tundsin end täielikult väljapuhanuna nagu pole ma varem tundnud vähemalt sel kellaajal ärgates MITTE KUNAGI ELUS! Ehk siis tööl käies olin pidevalt uimane ja väsinud ning kõik oli liiga rutiinne...
Peale kiiret sessi otsustasin tagasi tõmbuda ning veidike mõelda ning koguda end. Kuna mu pikaaegne tüdruksõber läks nädalavahetuseks vanemaid külastama siis tuli eluga ise hakkama saada :)
Koristasin, korrastasin asju, mõtlesin varahommikuses vaikuses asjade üle järele ning ühtäkki avastasin kui paganama õnnelikku elu ma elan ning rahunesin täiesti maha. Mingi aeg hakkasin kuulama Seali "Kiss from the rose`i" ning see on väldanud siiamaani mitu tundi järjest repeadi peal. Täielik tildiravim ikka. Meenus, et eile jõudis osa väljakantud BR-i panka. Maksin kõik arved ning käisin poes ning vedasin suure laari toitu koju. Ladusin oma värskelt (100% pokkerirahadest) ostetud külmiku täis. Tegin süüa. Lugesin viimast Basketi väljaannet, mis kahjuks nüüd ilmselt hingusele läheb. Tegin kohvi ja võtsin paar pitsi külma jägermeistrit, et tähistada, kui võrratult on tegelikult asjad sujunud. Ma olen tõesti õnnelik, et saan elada sellist elu, kus olen ise oma elu peremees ning valin millal, kuidas ja mida teha.

Täna siiski tuleb veel teha tööd, loodetavasti õhtu poole on unibetis FR laudasid piisavalt, sest 6-maxi ei suuda ma nii pea enam minna. Ajab liigselt tilti ning kuna ma olen iseloomult üsna temperamentne ning kindlasti mitte liiga rahulik siis HU ja 6-max tundub ei ole minu jaoks. Soetasin endale ka uue 24" monitori (jällegi 100% pokkeriteenistusest, sest muud teenistust ju mul enam pole) ja ülevaade vastastest on ikka hoopis teine kui varem läpakaga grindides. Minu hinnangul on 10-tablemine FR-is (prima ju rohkem ei võimaldagi) palju stressivabam kui näiteks 6-tablemine 6-maxis.

Viimasel ajal võib mind pidada üsna korralikuks pokkerihulluks. Ma ei tea, mis mõtteid mõtlevad juba aastaid pokkerit mänginud inimesed ning mis unenägusid nad näevad, aga mina ise olen varsti nii jätkates Mr. Poker valmis. Eks näeb, mis saab, loodetavasti ei lõpeta ma omaette sonides valges särgis käed selja taha kinni seotud. Selline pilt ajab mind hetkel muigama ;)

Motivatsioon on endiselt väga kõrgel ning tagasilöögid teevad ikka tugevamaks ja annavad uusi õppetunde. Miski pole juhuslik ja mina isiklikult saan ikka pidevalt valusaid ja vajalikke õppetunde, mille eest olen tänulik. Põhiline on need ka kinnistada ning salvestada mällu nii, et une pealt ning 24-tabledes suudaks ohtu aimata sekundi murdosaga. Kuidas sinna aga võimalikult kiiresti jõuda?

Juba sel aastal või siis aasta pärast umbes tahan ikkagi osta päris enda korteri pokkeriteenistuse eest ning selleks on vaja 20.000 €. Siinkandis, kus elan (Kosel) on 3-toaliste korterite hinnad nii alla juba läinud. Kuna mul ei ole mingit vahet, mis korteri seisukord on, sest sisetööd on mul käpas siis ostaks just meelega võimalikult viletsas seisukorras korteri loomulikult korralikku majja. Aastaga oleks võimalik selline bankroll saavutada küll NL20-100 mängides, eriti kui pidevalt raha välja ei kannaks. Elame ja näeme aga mina usun teooriat, et kui inimene midagi jäägitult usub ja Universumilt seda lausa nõuab ja millessegi pühendub siis tema unistused ja eesmärgid täituvad!

Muuseas aasta tagasi ei teadnud ma pokkerist midagi!

4 kommentaari:

sancs ütles ...

Hea lugemine! Jätka samas vaimus!

Imric ütles ...

Tõesti hea lugemine. Varasemad kippusid minu jaoks sageli liialt venima, seekord mitte.

LuuK ütles ...

Go Keiss!!

Anonüümne ütles ...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....