reede, 6. november 2009

Juba pikemat aega olen mõelnud hakata jälle blogi täiendama, sest vahvaid emotsioone, mida jagada on olnud üsna palju. Ei tahaks, et enamus neist kaoksid täielikult unustusse.
Viimasest postitusest on möödas terve igavik ning mis siis selle aja jooksul toimunud on?
Tegelikult on juhtunud tohutult palju asju ning järgemööda kavatsen sellest ka tagantjärele kirjutada.

Olen endiselt onlines Unibeti grinder ning ilmselt ka edaspidi kui saan jätkuvalt häid pakkumisi. Ees on ootamas Unibeti BR challenge, kust kavatsen samuti osa võtta. Viimati toimunud rake racel sain 3. koha ja väikese boonuse 500€ selle eest. Abiks ikka.

Nii palju kui ma oktoobris mänginud olen ei kavatse enam kunagi elus teha. Vahepeal sai ikka päris hullu pandud ning polnud enam vahet kas on öö või päev või mis nädala päev.
Mänguliselt selline ulmeline monstersesside tagumine muidugi midagi eriti juurde ei anna pigem isegi teatud mõttes tekitab taandarengut. Seetõttu otsustasin online pokkerist võtta kuni uue kampaania alguseni sisuliselt puhkuse.

Selle asemel keskendun rohkem live pokkerile. Peamiselt näeb mind mängimas Classic kasiinos, kus õhkkond tunduvalt mõnusam kui Parkis. Teed saab ka tasuta :) Pargis see-eest peab alati täpsustama mida ma seal teen ja valetada nagu ka ei tahaks, et mängin sloti vms. Pokkerimängijad paraku Pargis on nagu soovimatud külalised. Mulle vähemalt jääb selline mulje kohati.

Tegin siin veidi statistikat oma live mängude kohta ning tuleb välja, et Live turniiridega olen BE!! Ehk siis entertainment value puhtalt. Ilmselt ei biidi ikka seda mängu eriti. Samas live cashis olen väga korralikus plussis. Milles asi? Endale tundub, et ma lihtsalt ei võida flippe jms jama piisavalt hästi. Pmst enamus flippe kaotan ja suuri käsi ei tule üldse. Viimane Pargi turniir oli eriti lahe, nii card dead veel polegi ühelgi turnal olnud kui siis. 3h jooksul sain siis A10o, Kjo utg, 55 ja 88, enamus käsi totaalne malts, vahepeal oli ca 5 kätt järjest, 52, j2, 72, 62, 92, siis sekka K7s, mis tundus nuts ja peale seda jälle umbes samad käed otsa, igal juhul üks kaartidest oli 2.
Tundusin lauas muidugi pussy pussy ja samal ajal vaatasin pealt kuidas QJo utg openlimpis ja pani peaaegu kogu stäki sisse jxx flopis ja võitis käe ning sai pea duubli juurde. Nice play! Ja nii mängitigi. Päeva parima käe sain siis JJ ja BB-l SB raises ning ma panin nuppe ning folditi. Järgmine ring olin uuesti BB-l ja AJo. Utg raiseb 650, mul mingi 2300 järel, kütan need sisse ja mõistagi sain calli ning flip ei tulnud tavapäraselt ära nagu Pargis kombeks :) Lootsin küll, et kui olen raisenud 2-3 kätt 3h jooksul ja nüüd panen teist korda nuppe utg raiseja vastu saan respekti aga ei :) 77 pidasid vastu.

Viimased päevad olen käinud Classicus mängimas ning seal on ikka kaarte antud, aga ei ole siiani veel käed vastu pidanud. Omaha turnal sain QQxx mõnusa bad biidi. Board Q47rbw ja 5way. Ma ckraisen utg korralikult, callib, turn K, läksid nupud sisse ja vastane näitas KKJ5.
Enne seda jäin turnal pupplisse kui QQ vs AJo ei pidanud ning peale seda callisime kahekesi 1,5bb suuruse shordi ära, mul Q10s, teisel mehel A2s ja checkisime lõpuni aga Q9o oli mõistagi rea flopanud :) Mängisime puplit miski 1-2h vist, räme kuidas väiksemad võitsid suuremaid ja kuidas väiksem äss sai suurema vastu spliti alati. Lõpuks pidin ise nuppe panema KQs vs 99 ja mõistagi player out. Anyway field on Classicus hea ja teenindus meeldiv ning kütan seal edasi, millalgi peab ju midagi hittima.

Parim turniiri tulemus siiski oli Pargis oktoobris PS livel kui sain 92 mängija seast tubli 8 koha jällegi suht olematu jooksuga. Välja kukkusin 100k-ses potis FT-s JJ vs AKs PF nupud ja turni tuli 2 oudine äss vastasele ära kahjuks, mis oleks mind top3 viinud suure tõenäosusega. Viimasel ajal olen hakanud vähemalt mõistma oma võimeid live turniiridel ja need pole kuigi suured. Hea on vähemalt minna turniirile teadmisega, et saad tappa. Pärast tuled ära naeratus näol, et nalja sai ja pulli ka ning nii õpib hästi kaotama :)

Seetõttu olen hakanud igast nalja ka tegema, eile oli turnal huvitav käsi. 1. levelil jõudsime mängida 7 kätt, mis oli masendav. 2. leveli lõpus sain utg KQo ja kuna minust vasakul käel oli mitu agressorit siis tahtsin vaadata, mida nemad teevad. Limpasin sisse eesmärgiga limp reraiseda ühe agressori vastu, kes iga käsi maltsaga reraises. Tuligi temalt raise sisse ja 4 calli. Blindid 30/60 ja raise oli 200. Ma viskasin rahulikult 800 reraise sisse, algstäkk 5000. Foldisahin mõistagi, aga üks tõsine fish, kes alati ja igale poole callib tuli kaasa. Ei arvanudki, et tal miskit erilist seal on ja flopis Jxx panin 1600. Ägiseb ja callib. Turn K. Ma nupud ja callib ja näitas 99, duubel mulle ning siis oh kus hakkasin saama seda sõimu, et olen fish jms. Tänks!
Üks naljakas käsi veel. Blindid 150/300 ja tavapärane maltsaga agressor minraiseb utg ning 5 calli sh. mina BB-lt 108o-ga. Flop tundus nuts J95rbw ning checkisin eesmärgiga raiseda. Paraku agressor pani 1500 potti nupud sisse 5000 ja tuli veel call sama suurelt sätkilt. Mul üle 8k stäkk ning kuna PF oli ehitatud pott 1500 peale tundus mõistlik callida sest iga kolmas kord ma võidan ning 2tk on eelnevalt nuppe pannud ning ausalt öeldes tahtsin põhimõtte pärast algset raisejat callida, sest ta oli sarnaselt overbetinud mitu korda ja kopp oli ees tüübist.
Callisin ära ning maltsaga raiser näitab 89s ja runner runner mastitõmme lisaks. Teisel callijal QQ! Damn, lol! Aga turn 7 ja river paraku 10, mis andis esimesele raisejale sama käe mis mul ja split pot ja QQ out. Selline tase siis ;) Suht naljakas oli kuulda jälle juttu, et ma olen jube halb mängija, et callisin ja et reatõmme ei võida iga kolmas kord jms. Samuti kui panin QQ-ga nuppe ja A8 callis siis tekkis väike mõttevahetus, kus A8 omanik arvas, et AK vastu oleks ta rohkem taga ja ta pani mu QQ-le mitte AK-le ja seetõttu callis. Vahest on küll selline tunne, et hoiaks suu kinni ja laseks neil arvata edasi selliseid asju, aga ...

Ok aitab kätest.

Täna jälle Classicusse ning hiljem loodan ka cashi mängida seal. Üldiselt olen live cashiga plussis ilusti ja tundub, et erinevalt turnadest biidin seda mängu oluliselt paremini. Ilmselt seetõttu, et blindid ei tõuse ning ei pea flippama ja pushima jms jama kus on sisuliselt tegu lotoga.

Online pokkerist räkides olen teinud vahepeal ka väikeseid edusamme. OPEM läks üsna hästi, ME-l jõudsin finaallauda ja HU tunal 4-8 koht ja sain isegi oma kunagisest suurest eeskujust Imrest tänu heale jooksule jagu kuigi ei suckoutinud teda vms. Cashis olen toksinud ka NL50-100 full stäkiga ning tunnen end seal üsna kindlalt. Bad biitidest ei viitsi seal rääkida, aga päevas 1-2 outereid tuleb külluse sarvest. Õnneks üle kahe 1 outeri ei ole siiani päevas tulnud kui eelnevalt nuppe paneme. 98% eduseis ei ole piisav ja sellega olen juba harjunud. Õnneks siiski olen jätkuvalt plussis ning eelmine kuu oli päris hea, 3k$+. Enamasti NL20-50. Tavapärasest 2k$+ rohkem ikkagi. Eesmärgid on muidugi suured ning usun, et varsti saan teistes summades mõelda. Ammu oleks aeg.

Ahjaa ostsin koju pokkeri laua ja toolid ära ning nüüd käib meil sõprade-tuttavatega mõnus home game korraliku varustusega. Kapi nurga peal kaarte taguda pole ikka päris see.

Ilusat novembrikuu jätku kõigile!

2 kommentaari:

vsiu100 ütles ...

77 olin mina.
ma olin utg+2, või MP. enne mind oli veiko a. ja 1 sell veel.
ja kui meenub, siis mõtlesin miski 30sek-1min enne kui callisin.
just selle pärast, et olid nii tihke olnud.
aga see aeg kuluski aru saamaks, kas sul on 2 overs või overpair.
kui olin kindel, et flip(tundus et sa ei tahtnud calli), callisin maha. hind oli hea ja stack oli mul sel hetkel 13k.
gl sulle ja astun ka millalgi classicust läbi. pole seal veel cashinud. moti leidmisega raskused........

Keiss ütles ...

Jah sul on õigus, ma ei olnud piisavalt korrektne positsiooni koha pealt, aga minu jaoks on UTG-MP2 kõik early kui sinnani folditud ja sealt tuleb raise sisse. Erilist vahet ei näe just.
Pean hakkama tegelema oma kehakeelega, sul on jällegi õigus. Tundusin nõrk maybe väheke aga seal olukorras oleksin ma 88-JJ samasugune välja näinud ehk siis ei tahaks calli nende kätega ka. Samuti võin avaldada "saladuskatte" all oma pushi range sinu kui utg raiseja vastu ning see on konservatiivselt tihke. 77+ ja AQ+ (harva AJ) ehk siis pushisin enda arvates nõrgima käega millega üldse nuppe paneks selliselt positsioonilt tulnud raise vastu. Pigem kartsin sealt AK-AQ-d. Pmst seal kui callid minu vastu siis antud olukorras saad pushi ainult 88, 99, 1010, JJ, QQ, KK, AA ja AJ, AQ, AK käest. Seega 10 kätt ning 30% juhtudel saad flipi ning 70% juhtudel oled taga 20-80. Samuti tundun nõrk ka 88-JJ ehk siis 40% käte puhul oled taga.
Minusugune nit never ei pushi sealt sellise stackiga sinu vastu KQ või 55ga ;)
Aga üldiselt tõesti hakkan kehakeelt harjutama. Kuiv trenn on parem kui mitte midagi. Peab igasuguseid nippe välja mõtlema...