esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Langenud sõduri matmispaigal on nimetu hauaplaat

EMV ME algas väga kenasti. Istuma sain samasse lauda, kus istusin turbo turniiril ehk siis keldrisse kõige kaugemale. Koht edasi ainult seljaga vastu seina. Sein ise kiirgas valgust ja kogu aeg oli tunne, et on hommik :) Meeldis. Samas tuli seina vahelt rämedalt külma ja see ei meeldinud seal kellelegi.

Minust vasakul käel istus ka EstPatrick, kellelt ootasingi agro mängu. Oli ka mitu tuttavat nägu kohal ja varsti liitus ka Leho Kraav. Hea oli, et tegin omale kindla mänguplaani alguseks, mis töötas ideaalselt. Kohe esimene käsi olin UTG ja käes KK. Easy play - limp sisse ja ootan raiset. See tuli UTG+1 solid mängija poolt. BB callis. Ma poppasin 25/50 blindide puhul 150 raise suuremaks 650 peale ning UTG+1 foldis, BB callis. Selge ässasid pole :) Floppi ilmus Axx, BB checkfoldib minu cbeti peale obvious setminedes insta. Tuli kohe esimese käega natuke nuppe juurde, mõnna!

Kuskil veits kaotasin siis nuppe kuniks tegin ühe saatusliku vea nimelt foldisin peale ühe väga agro venna tavapärast raiset positsioonist 63s ruutust ja oleksin turni mastirea saanud (esimene lives üldse) ja väga suure tõenäosusega oma stäki vähemalt duublisse tõmmanud, sest action esialgse raiseja ja Leho K vahel kestis riverini, kus ehitati väga suur pott ning oli ka paardunud board ja usun, et mast oli seal vähemalt esimesel raisejal käes kui mitte maja. Oli sisetunne, aga ei usaldanud seda seekord. Ok see selleks, samas ei peagi iga rämpsuga mastirida püüdma eksole.

Esimene võtmeolukord, kus sain laua stackliidriks selgus aga õige pea. Panin tähele, et lauas oli üks vana, kes callis iga tõstet ja leadis alati esimesena ette miskit, eriti Patricku vastu. Samuti Patrick avas väga tihti minu vasakul käel seega oli plaan mingi hea käega sealt limpreraiseda ja nende agressiivsust väheke karistada. Teisel levelil ehk 50/100 blindidel leidsin jälle utg KK ning limpsti sisse ja buttonilt minu hinnangul enamvähem iga käega suures potis osaleja raises 600! Ma muidugi insta poppasin 1600 peale mispeale Leho K mind eriti muigelsui piidles ja küsis, et panid alguses 100 ja nüüd paned 1600?? Ma rõõmsalt vastu, et jah ja värki ning ajasin mingit kägu ka veel vastavalt olukorrale. Ta veel midagi pomises, et ma rikkusin sellega tema plaani ära ja foldis. Button kortsutas kulmu ja callis ning tundus, et ta enam ei usu mu utg limpreraise`i. Mulle sobib. Flop KJx rbw. Nüüd teesklesin nõrkust ja checkin enne pikalt mõeldes. Vana insta paneb üel poole poti. Ma võtan aeglaselt callimiseks vajalikud chipid kätte, mõtlen 30 seki ja libistan üle joone. Turni lendab mingi blank, mis andis 2 ruutu mastist kaarti boardi. Sel hetkel hakkasin AQs peale mõtlema kuid hoidsin siiski sama joont ja checkin. Vana insta betib suurelt, ma seepeale allin ja ta insta callib ning näitaski minu jaoks kõige halvemat kätt mis tal olla sai ehk AQs ruutud. River blank ja jäi talle 10K-st vaid riismed, millega ta varsti nuppe pani ja koju läks. No ei tasu bluffida mind naljalt eksole, eriti kui ma ise pakun tasuta kaarti, bye!! Sellega seoses tuli meelde kuidas akristjan WSOP-lt sarnases olukorras koju tuli...

Sain stacki mingi 19k peale ning varsti tuli huvitav käsi 3 levelil, UTG, kes on väga tight passive mängija (mängib ka AA-d väga passiivselt) järsku paneb päikeseprillid ette ja poole jutu pealt poppab 600 (4bb) raise sisse UTG. Ma vaatan oma AK-d UTG+1 nagu õudusunenägu ja callin lihtsalt. Kõik foldivad ja flop KJx. kogemustele põhinedes ei tundnud end just liiga kindlalt seal olukorras eriti kui vana insta betis 800. Hoian potti madalal ja callin kahtlustades AA-JJ, igatahes midagi suurt tundus. Turnis tuli mingi kahtlane check ning ei tundunud, et ta tahaks seda ckraise`i eesmärgil teha ning lootsin sel hetkel, et tal ja betin 1600. Check-callib. River oli kuldne K ning ainuke käsi mis mind biidib ja tema UTG raise vahemikku kuulub on JJ. Checkis ja panin 3200 ning mida kauem ta mõtles seda paremini ma end tundsin ja lõpuks callis ägisedes ning näitas AA!!! Väga huvitavalt mängitud tema poolt.
Kohe järgmine käsi sattusin ise UTG-le ja 55-ga limpsti sisse ning tuli tavaline raise buttonilt agronoomi poolt, millest oli väga kahju, sest just eelmise käe AA omanik pani blindilt min re-raise (1200), mille peale ma insta jooksu panin. Paraku oleksin flopanud 555 seti ja raudselt tiltis AA omaniku ära bustinud kuidagi moodi ja ta koju saatnud. Kahju, et button asja ära rikkus :P

Laud oli iseenesest väga huvitav, EstPatrick tõstis väga suure vahemiku kätega ning talle anti ikka tohutult vastu juba preflopis ning ka postflopis ja nii ta sulaski 10k pealt 5le kuniks 107s SB-lt vastastikku raisedes nuppe pani ja BB insta callis AK-ga ja player out. Sellest oli kahju, sest tema pani laua chipid kergemalt liikuma ning actionit sai palju ning nõrgemad mängijad suudavad kuskil ikka vigu teha nii eriti sügava stäkiga mängides korralike postflopi mängu oskusteta. Samas oli lauas ka üks noor kutt, kes raises ka väga laia rangega minu paremal käel, samuti betis kolm tänavat ja riveril muckides. Panin talle korra AJs-ga buttonilt otsa kuna potis oli veel hunnik chipse ja oli eesmärk initsiatiiv enda kätte saada. Paraku ta minreraises mind veel ja mõtlesin meelega terve aja kuni time bankini välja et teda veidi praadida ning foldisin siis hambaid kiristades mispeale ta mõneks ajaks isegi tagasi tõmbas ja enam igakord minu blindi ei tõstnud imekombel. Kutt muidu oli sümpaatne mängija ja jõudis ka teise päeva kukkudes veidi enne mind välja flipiga.

Üks huvitav käsi, mis ilmselt kaudselt võis tuua mulle järgmise duubli oli järgmine. Ma frustreerunult istun BB-l J5s ristist peale AJs mahapanekut. Blindid 100/200 Nüüd sama noor agronoom esimesena positsioonist huvitaval kombel limbib minu blindi ning sama teeb SB. Checkime. Maha tuleb T64(2 ristit) ja checkraisen tema 400 beti 1200 peale. Callib turn A, tal seda pole, selge see ja panen 3000 mispeale foldib enne peedistades mölaga ja uurides mind igate pidi veel tükk aega. Ma näitan risti viite.

Sealt sain enesekindluse tagasi ja võitsin veel paar potti ja blinde, ajasin niisama möla ja osalesin paljudes pottides kuniks tuli järgmine võtmekäsi. Leho K UTG raiseb 100/200 blindidega 600 peale, kõik foldivad, mul BB-l AA. Mõtlen pikalt ja panin 1700. Callib pikalt mõeldes. Flop K high punased. Panen 2400, callib. Arvasingi, et tal AK seal käes. Turn punane ehk 2 mastiostu maas. Mõtlesin pikalt mingi minuti paar ja panin nuppe ehk overbetisin potti ning lootsin, et ta mu mastiostule paneb vms ja callis suht kiirelt ning näitas AK ette, river blank ja player out. No ega ta seal vast ei saanudki foldida kergelt sellises olukorras arvestades mu lauaimidzit/suuremat stäkki jne. Igatahes usun sealt tuli mulle üle 10K nupu juurde ja tõusin sellega üle 40k stäki ja arvan, olin sel hetkel chipliider turniiril. Veidi aega enne seda oli Burgetil umbes 35k.

Varsti toodi lauda Mell mingi 20k+ stäkiga ning ta sai 2 setti kiirelt ja bustis ka halvasti mängitud AA ära ning tõusis mingi 50-60k peale samal ajal kui minu langus algas. Kõige pealt ühe fishi vastu, kes 42ga utg limpis ja nuppe kinkis ühele solid kutile. Ta UTG tõstab, mina callin 1010ga UTG+1, HU. Flop KKx, checkime. Turnis paneb 1500, callin, riveris paneb 3000 ja teadsin, et tal kuningat ja AA-d pole seal, QQ ka ei tundunud ning kuna oli pilt temast kui agrofishist (callis AJ-ga blindilt UTG+1 allini kui mina UTG esialgse tõstjana olin veel otsustamas) siis lootsin näha mingit AQ-d vms ja pidin ikka riveri 3000 beti peale 3 minutilist mõtlemist ära callima ja sain cooleri ehk JJ ja enesekindlusse lõi mõra sisse mis oli hullem kui 3000 chipi kaotus mida riveril poleks pidanud tegema. Varsti saabus ka täielik tildikäsi kui BB-lt leidsin troublemakeri AJ ning panin suure raise sisse peale terve laua limpimist. Shortstäkk pidi UTG-lt callima pannes 1/3+ stäkist mängu ning üks vana suure stäkiga leidis ka jõu setmineda vms ning madalas flopis panin pea poti, mis oli shorti jaoks allin ning ta callis ja oligi setile pihta saanud ja ma püüdsin runner runner masti. Need 2 kätt olid leveli viimased 2 kätt ja süvenes ebausk, et leveli viimaseid käsi ei tasu ikka mängida tõesti. Nii siis kukkusin ca 43k stäki pealt 32-le ja ei olnud meeldiv.

Peale breiki lõhuti veel laud ka ja see ei olnud kohe üldse meeldiv. Viidi istuma lauda, kus istusid mulle tuttavatest nägudest turbo turna võitja I. Ülesoo, Imre L, Toomas P, Jüri "agressor" Lakspere, Erplander. Korra tegin jälle PF positsioonist paha foldi kui oleksin rea saanud vs Jüri standard bluff ja Imre TPTK. Otsustasin, et Lakspere vastu ma enam ei foldi pea midagi eriti kuna positsioon tema vastu ning korra callisin 97s-ga teda, mis oli üks parimaid käsi seal lauas. Paraku plaani rikkus BB-lt Ülesoo, kes ka callis. Flop Q95 ja checkivad, otsustasin panga seal samas võtta ning panen suurelt pea poti kuna mastiost ka maas, Ülesoo insta overbetis allini ja foldime ning pärast ütles, et oli olnud QQQ :o lol nagu wtf?? Ja tõsimeeli kinnitas :) Üritas PF oma suurt paari slowplayda OOP :P

Ise siis vaatasin vast üle 10x floppi väikeste paaridega 44ga 3-4 x ning setti kahjuks ei hittinud kordagi. Nii on raske ehitada miskit suurt eksole. Ühtegi monsterit enam ei antud ning kuivasin suht kokku vahepeal küll varastades blinde UTG positsioonist. SB-lt tegin tõste Erplanderi vastu A5-ga ning sain vastulöögi ning tegin ehk halva calli kuna erpu oli tõesti väga tight. Samas tal oli veidi alla 9-10bb ikkagi. Näitas JJ ja tõmbasingi 3 outerit mis õnnestus ja lõin mängija bad biiti tehes välja mis minu puhul on ebatavaline, sest ei satu kuigi tihti tagaajaja osasse.

Varsti löödi jälle laud laiali, mis ei ole mulle pea kunagi meeldiv, sest tahan vastaseid ja nende tujusid ja mängu pikemalt tunnetada. Järgmises lauas istus mu vasakul käel agronoom Sven21 ning ka Heiki Laja, kes sai AA-ga bad biidi KJ käest ning peale seda oli megatiltis ja pani AJ-ga utg nuppe, QQ callis ja player out. Lauas toimus üldse hullumaja, sven21 raises any twoga, reraises K10-ga nuppe jne. Plaan oli isegi trikitada tema vastu ja oodata, millal ta hulluks läheb kuid vastavaid olukordi ei õnnestunud luua, sest istusin praktiliselt card dead, korra tõstsin utg raisejat üle AK-ga ja JJ foldisid lahtiselt, meeldis. 1010 leidsin ka viimases käes, raisen, BB callib ja leadib j high flopil välja ja foldisin väsinud peaga ja läksin koju magama ära. Suht tilt olukord oli ka see. Alles 32k ja kõik võimalik siiski.

TEINE PÄEV.

Tegin omale valmis mänguplaani, millest kinni ei pidanud täielikult. Jätaksin täpsed üksikasjad enda teada kuid midagi väga valesti muidugi ka ei teinud. Siiski kaarte ei antud, korra KK-ga utg-st blindid ning edasi taheti mind 108ga callida ja AA8 flopist ka edasi callida jms jama ning andsin seal nuppe. Kuivasin ja kuivasin, rööviti kõvasti ning ühtäkki kui foldisin BB pealt KJs MP raise peale tundsin end ikka väga halvasti ja otsustasin käiku vahetada. AK-ga panin nuppe, UTG+1-lt UTG raise peale ning sain insta calli AJ-lt nagu wtf??? Polnud mingi kohustuslik call kui stäki ja raise suhet arvestada seda enam, et olin vast kõige tightim mängija laus.
Pean ütlema ausalt, et kui esimese päeva alguslevelitel tundsin end superhästi ja oli raske vigu teha siis 20-30bb juures ei tundnud enam agronoomide antede varaste ees üldse hästi, üksteise vahel pandi kogu aeg raise, re-raise, all-in ja vaatasin lihtsalt pealt kuidas chipid liikusid juba enne floppi või flopis ilma showdownita edasi-tagasi omamata ise mingit kontrolli laua ja olukordade üle :S Kaarti lihtsalt ei olnud ja kõige hullem on see, et mängijatel tekib sealjuures ka tunne, et minu blindi võib siis anytwoga varastada. Ei olnud meeldiv tunne. Lõpuks langesin 10-12 bb juurde ja panin sven21 vastu sb-lt nuppe, standard muuv eriti kui antedki mängus ja sven leidis KK ja mina out, suht uskumatult kiiresti leidis see aset. Eriti kuna olin terve turna rahulikult oma mugavas faasis liikunud korraliku stäkiga siiski. Surusin Sveniga kätt, kes oli siiski meeldiv kaaslane lauas ning lootsin, et ta miskit korralikku mu stäkiga korda saadab, paraku jätkus tema hüpersuper agressiivne stiil ja lahkus temagi üsna pea 78ga vs KK allinis.

Tasuks 31 koht 139 seast.
Võin tõmmata iseendast paralleeli sõduriga, kes on lahingus langenud ja kelle matmispaigal on nimetu hauaplaat. Sedavõrd vähe läks kellelegi korda ka minu välja langemine.

Tagasi vaadates saan öelda, et nautisin turniiri ja selle õhustikku täielikult ja ei jäänud kuskil häbisse oma debüüti tehes. Sügava stäkiga mängus tundsin end superhästi ja ei kartnud mitte kedagi. Pigem kontrollisin lauda. Kui aga algas nn. lucky lottery mängufaas push/fold ja stop & go faas tundsin end äkitselt väga halvasti. Mulle lihtsalt ei meeldi callida blindilt a la J10ga, et siis top paari hittides kõik mängumärgid keskele lükata ja hirmuga loota, et vastas ülepaari või parema kikkeriga J-i pole. Samuti ei meeldi tõsta QJ-ga ja callida re-raise`i, et siis riveril end allini callida 79TJx boardil ja seda tehes veel nupud enda poole korjata. Sellist mängu sai lõpu poole küllaldaselt näha. Mulle tundub selline mäng rohkem gamblimise ja enamasti peaga vastu seina jooksmisega kui oskusmänguga aga võibolla eksin siinkohal. Anyway kui tahan tulevikus olla edukas seda laadi agressiivsete mängijatega turniiridel pean parandama oma oskusi lühikese stäkiga mängus ning kavatsen edaspidi rohkem mõttetööd selles osas teha. Usun, et praktiseerides ja parandades neid oskuseid suudan järgmistel suurturniiridel edukam olla.
Edaspidi kavatsen enamasti vältida OC tavalisi turniire. Parem hoida raha kokku ja mängida mõni sellise struktuuriga suurturniir. Tõesti meeldis sellise struktuuriga turniir meeletult. On aega oodata häid käsi ning mitte tõmmelda mõttetult. Nagu ME näitas siis Pargi tavaregularid hävisid pea kõik täielikult. Ei oska nad seda sügava stäkiga mängu eriti. Neid on rikkunud need igapäevased tavaturkad, mis on võrreldes ME-ga tõsised turbod ikka. Kui ka vahest neil osalen siis pigem selleks, et lihvida lühikese stäkiga mängu. Veidike on kahju, et midagi EMV-l ei suutnud korda saata aga mis seal ikka, tase oli hea ja hävisid paljud teisedki minust kogenumad Eesti suurkujud.

Nüüd siis grindin vaikselt netis ning üritan kanda kinnitada NL100-s, et sealt edasi liikuda. Eelmine aasta oligi pokkeris pigem õpipoisi aeg. See aasta usun tuleb suurem läbimurre.

4 kommentaari:

Codecci ütles ...

"Kuskil veits kaotasin siis nuppe kuniks tegin ühe saatusliku vea nimelt foldisin peale ühe väga agro venna tavapärast raiset positsioonist 63s ruutust ja oleksin turni mastirea saanud (esimene lives üldse) ja väga suure tõenäosusega oma stäki vähemalt duublisse tõmmanud, sest action esialgse raiseja ja Leho K vahel kestis riverini, kus ehitati väga suur pott ning oli ka paardunud board ja usun, et mast oli seal vähemalt esimesel raisejal käes kui mitte maja. Oli sisetunne, aga ei usaldanud seda seekord. Ok see selleks, samas ei peagi iga rämpsuga mastirida püüdma eksole"

Soovitan sul osta endale raamat "The Poker Mindset", sul on selline algajate sündroom nagu results-oriented olemine.

Keiss ütles ...

lol eks ma pean siis lugema seda, aga ega ma mõtlegi seda 100% päriselt. Kui ma oleks kõikide tõmbekätega raise`e callinud siis usun, et stackist poleks midagi alles jäänud. Aga muidu tulemustele mõelda ikka meeldib, samas ei tunne mingit suurt kurvastust ka kui oleksin seti saanud vms.

Unknown ütles ...

Haavale soola haavale soola!! Just olin juba unustanud!

Keiss ütles ...

Räägiks ehk täpsemalt?